Ben je zelfstandige? Dan zijn maaltijdcheques ook voordelig voor jou!

Met maaltijdcheques kan je je salaris zonder extra kosten verhogen. Ze zijn bovendien voor 100% vrijgesteld van sociale lasten en bedrijfsvoorheffing.


Bereken meteen het fiscaal voordeel waarvan je kan genieten dankzij maaltijdcheques.

Wat zijn de voorwaarden om jezelf te vergoeden met maaltijdcheques?

Zelfstandig(e) zijn binnen een bedrijfsvorm

Je moet werknemer zijn bij je eigen bedrijf om jezelf maaltijdcheques te kunnen toekennen. Veel zelfstandigen hebben daarom twee statuten: zaakvoerder en werknemer.

Geen maximumgrens

Je kan jezelf één maaltijdcheque (max. € 8) per gewerkte dag toekennen. Indien je onregelmatige werkdagen hebt, dan kan je de maaltijdcheques billijk verdelen over 12 maanden.

Onderteken een individuele arbeidsovereenkomst

Het toekennen van maaltijdcheques moet je vooraf opnemen in een individuele schriftelijke arbeidsovereenkomst.

Waarom maaltijdcheques gebruiken?

100 %

Cumuleerbaar

vrijgesteld van sociale lasten en bedrijfsvoorheffing

met je andere voordelen als zelfstandige, zoals onkostennota en restaurantkosten

2 €

Meer

netto per maand: verhoog je koopkracht

fiscale aftrekbaarheid per maaltijdcheque

Onze diensten passen zich aan aan jouw statuut als zelfstandige

Ben je het gewend om je restaurantkosten te vergoeden?

Beheer je de administratieve kant van je zaak buiten de kantooruren?

Maaltijdcheques en de vergoeding van jouw onkosten zijn combineerbaar. Het volstaat om de werkgeversbijdrage van de cheque (vb.: €6,91 voor een cheque van €8) af te trekken van je onkosten voordat je een terugbetaling van de onkosten aanvraagt.

Ons online platform maakt het voor jou mogelijk om je maaltijdcheques te bestellen waar en wanneer je maar wil. Onze mobiele app Pluxee geeft jou altijd en overal toegang tot jouw saldo. Heb je een probleem met je kaart? Onze dienst is 24/7 beschikbaar.

Liet jouw financiële situatie het jou niet toe om vorige maand een bestelling te plaatsen?

Maak je je zorgen dat je je bestelling vergeet te plaatsen?

Geen problem, je bent vrij om te bestellen wanneer je maar wil. Elke maand bestellen is geen verplichting.

Je kan je cheques tot drie maanden op voorhand bestellen.

Ontvang je Pluxee Lunch in 4 stappen

2. Vraag een offerte

1. Doe een simulatie

Bereken je voordeel met de maaltijdcheques dankzij onze online tool.

Interesse? Vraag een persoonlijke offerte aan via onze e-commerce. Vul er je btw-nummer in en kies het bedrag van je cheques (max. € 8/dag).

3. Plaats je eerste bestelling

4. Ontvangst van je Pluxee Card

Nadat je onze offerte hebt aanvaard, ontvang je een e-mail met je toegangsgegevens voor je MyPluxee-klantenzone en de instructies om een bestelling te plaatsen.

Je ontvangt je Pluxee Card, waar je maaltijdcheques al op zullen opgeladen zijn. Je kan vanaf nu meteen aan de slag met je kaart.

De antwoorden op je vragen

Kunnen zelfstandigen met het statuut van fysiek persoon gebruik maken van maaltijdcheques?

  • Neen. Je moet het statuut van werknemer hebben om gebruik te kunnen maken van maaltijdcheques. Als je een fysiek persoon bent, dan heb je niet het juiste statuut. Je kan je statuut ook aanpassen naar zelfstandige binnen een vennootschap. Dit betekent dat je jezelf, net zoals een werknemer, een loon toekent, maar betekent bovendien ook dat je jezelf maaltijdcheques kan toekennen. 

Ik heb een vrij beroep. Zijn de voorwaarden dan dezelfde?

  • Inderdaad. De principes en voorwaarden blijven hetzelfde: toon aan dat je het statuut van wernemer hebt en je kan maaltijdcheques ontvangen.

Kan ik mijn maaltijdcheques en mijn restaurantonkosten cumuleren?

  • Maaltijdcheques en de vergoeding van jouw onkosten zijn cumuleerbaar. Het volstaat om de werkgeversbijdrage van de cheque (vb.: €6,91 voor een cheque van €8) af te trekken van je onkosten voordat je een vergoeding aanvraagt.

Hoe bepaal ik het dagelijkse bedrag voor mijn maaltijdcheques? (nominale waarde)

  • Het is simpel: op basis van jouw budget kan je zelf de waarde van je maaltijdcheques bepalen. Het dagelijkse bedrag is maximaal €8/dag. Vb.: één cheque van €8/dag geeft recht op een bedrag van €160 aan maaltijdcheques per maand (20 dagen x €8). Maar dat bedrag kan bijvoorbeeld ook €7 of €7,56 bedragen indien je dat wenst.

Hoe lang blijven de cheques op mijn kaart beschikbaar?

  • De cheques blijven één jaar geldig op jouw kaart. Bij betalingen krijgen de “oudste” cheques automatisch voorrang.

Hoe kan ik het saldo van de maaltijdcheques op mijn kaart bekijken?

  • De app of de site Pluxee maakt het jou mogelijk om jouw saldo altijd en overal te raadplegen. Je moet enkel een account aanmaken. Je kan ook steeds je huidige saldo terugvinden onderaan het kasticket van je laatste betaling met de Pluxee Card. Deze informatie kan je indien nodig ook gratis telefonisch opvragen (24/7) op het nummer 02/547.55.02.

De informatie die op dit formulier wordt verzameld, wordt door Pluxee Pass Belgium opgeslagen in een computerbestand om je de gevraagde inhoud toe te sturen en je andere inhoud aan te bieden die door Pluxee Pass Belgium wordt geproduceerd. Ze worden 3 jaar bewaard en zijn bestemd voor de teams van Pluxee Belgium en haar erkende onderaannemers.


In overeenstemming met de wet "op de bescherming van persoonsgegevens" heb je het recht om je persoonsgegevens kosteloos in te zien, te corrigeren, te verwijderen, te beperken, te verwerken en door te geven. Voor meer informatie kan je het tabblad "privacybeleid" op onze website www.pluxee.be raadplegen.

Pluxee © 2023. All rights reserved.